Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kaniokova

4. 8. 2010 12:14
Pořizovací náklady a hlavně provozní náklady,

to je to, co mě děsí. Ovšem zprzněné panoráma historické Prahy, to mě děsí nejvíc. A Blob utopený místo pakulu je taky nesmysl.

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

5. 8. 2010 9:12
Re: Pořizovací náklady a hlavně provozní náklady,

R^ Sice skoro na nic důležitého "nejsou peníze", ale na zbytečné avantýry se vždycky několik miliard někde najde....:-/ Rv

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

4. 8. 2010 9:43
ono asi nemá smysl

uvádět věcné argumenty, jak to dělá trochu níže buxus, a doufat, že lidé druhu paní Reedové o nich budou i jen přemýšlet. Tihle podivní tvorové totiž zjevně uvažují jinak. Pro ně jsou důležité podivuhodné nápady  (u VV pana Johna byla, myslím, nejpodivuhodnějším nápadem "počítačová" či "internetová" demokracie) a osobní kariéra, obyčejně politická, která se s jejich pomocí dá dělat. Když se však vrátíme k páně Kaplického návrhu: mám podezření, že ani pan Kaplický sám nevěděl přesně, jak by se ta věc dala postavit - tedy zda by to bylo vůbec technicky proveditelné. Na papíře a v měřítku modelu se dá udělat v podstatě cokoliv, u šedesát metrů vysokého čehosi už to tak snadné není.

Pro mne na tom ovšem bylo a je nejroztomilejší, že (jednou to ukázali v televizi) pod tou měňavkovitou slupkou byl vlastně docela obyčejný barák hranatý (k čemu by se využily meziprostory tam tenkrát neuváděli). A ten humbuk kolem - to nemáme opravdu důležitější a vážnější věci k diskusím?

0 0
možnosti
RZD

Rudolf z Deywitz

4. 8. 2010 9:52
Re: ono asi nemá smysl

Copak, že bychom potřebovali hlavně klid na práci? Co je vážnější, než lumpárny na nejvyšší úrovni v Praze? To mi nějak nepřijde jako nebolševický přístup ;-)

0 0
možnosti
MB

buxus

4. 8. 2010 9:03
Nechme všechny otázky právoplatnosti tendru, ...

... architektonického pojetí a vhodnosti umístění stavby stranou. Zbude jediná praktická otázka. Lze stavbu za rozumných podmínek realizovat? Kaplického ideový projekt měl strašně daleko do realizační dokumentace. Proto ani sám Kaplický nebyl schopen - v případě tak atypické stavby, jako by byla tato - uvést ani přibližný její rozpočet. Nebyly řešeny ani mnohé praktické otázky (např. čištění fasády/střechy). Z tohoto důvodu se obávám, že projekt v rozumné době a rozumných nákladech realizovatelný není. Paní Reedové tohle vše samozřejmě nevadí, ona jen před komunálními volbami potřebuje jasně uchopitelné téma, které voliče zaujme. Jestli to bude mít úspěch, nevím. Jen připomínám, že identické téma dštila z billboardů na motoristickou veřejnost loni na podzim jakási paní Zubová (kde je jí asi konec).

0 0
možnosti
RZD

Rudolf z Deywitz

4. 8. 2010 9:32
Re: Nechme všechny otázky právoplatnosti tendru, ...

Kdyby nebyly vyčísleny náklady, nemohli by odpůrci stavby neustále vyhrožovat tím, že budou dvojnásobné.

0 0
možnosti
R

rafol

4. 8. 2010 8:47
Pravoplatnost tendru

Prave otazka pravoplatnosti tendru je ten hlavni problem a tim ten clanek zcela ztraci smysl, protoze je postaven na tom, ze tendr byl pravoplatny.

Karmu dat nemohu.

0 0
možnosti
JS

Spring-peace

4. 8. 2010 8:37
Čistě ekonomicky

Budova ať je od kohokoliv by měla být navržena i z pohledu výdajů  resp. nákladů po výstavbě. Kaplického návrh ať se líbí nebo ne, je extrémně drahý na provozní náklady.

Více zde:

http://www.euportal.cz/Articles/6332-kaplickeho-knihovna-ne-ne-ne-.aspx

0 0
možnosti
KML

Královna Medvědice LXXXVIII

3. 8. 2010 23:00
tendr byl zmanipulovaný

knihovna je ošklivá a předražená.

Budovu podobného designu bych snesla možná někde na okraji města jako aquapark.

0 0
možnosti
JH

Profesor

3. 8. 2010 21:49
Za prvé - a hned je to špatně

Za prvé prý Národní knihovna potřebuje novou moderní budovu. A na to paní kandidátka přišla jak? Proč budovu a ještě k tomu moderní? Národní knihovna potřebuje moderní řízení,  technologie a spoustu dalších věcí, ale budovu až na posledním místě. Bohužel političtí karieristé vědí, že budova je nejviditelnější, a tak se stále zaobírají jen blobem. Dáma se už sice třese na funkci, ale stokrát opakovaná lež se už dnes nestává automaticky pravdou. Tak pozor, vyhrnout si rukávy a začít dělat něco rozumnějšího než tlachat o věcech, kterým nerozumím. ;-€

0 0
možnosti
SH

Nemesiss

3. 8. 2010 21:43
knihovna Jana Kaplického vyhrála právoplatný tendr...

...až na to, že soutěž na novou budovu Národní knihovny v Praze na Letné nebyla  v souladu ze zákonem o veřejných zakázkách,  v mezinárodní porotě seděla  Eva Jiřičná -  bývalá partnerka Kaplického. Byla tam i jeho kamarádka Zaha Hadid. Knihovna je také výrazně dražší než částka, která na ni byla vyčleněna....- ale to přece všechno víte...Rv...jinak "blob" se mi líbí...R^

0 0
možnosti

Johny_S

3. 8. 2010 22:38
Re: knihovna Jana Kaplického vyhrála právoplatný tendr...

Vždyť právě takhle v Čechách dopadají veřejné zakázky... "Slizka" se mi nelíbí.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

3. 8. 2010 20:28
Zákon o budovách

Navrhuji vydat zákon, který by zakazoval stavět budovy, které se nepodobají živočichům.

0 0
možnosti
RZD

Rudolf z Deywitz

3. 8. 2010 19:52
Blob na místě pakulu nemůže

nikdo navrhovat zcela vážně. To je jen taková ta provokace, aby to bylo hodně slyšet. Blob by měl stát tam, co byl zamýšlen, tam se i hodí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4342x
Už nejsem členkou Rady hl. m. Prahy s působností pro oblast evropských fondů, zahraniční politiky a protikorupčních opatření. 15. prosince 2009 jsem rezignovala, protože kolegové nepřijali strategii proti korupci, kterou jsem vypracovala. Ve volbách v roce 2010 do pražského zastupitelstva chci na kandidátce politické strany Věci veřejné nabídnout Pražanům svou vizi, jak by měla Praha fungovat!
www.reedova.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy